7 DECEMBRIE – ZIUA INTERNAŢIONALĂ A AVIAŢIEI CIVILE

luni, 7 decembrie 2015

13-12-06-10-02-33small_icao-assembly-reaches-aviation-emissions-accord

ASOCIAȚIA AEROPORTURILOR DIN ROMÂNIA

VĂ UREAZĂ LA MULȚI ANI ȘI FELICITĂRI

CU OCAZIA ZILEI INTERNAȚIONALE A AVIAȚIEI CIVILE !

 

7 decembrie a fost stabilită ca Ziua Internațională a Aviației Civile în 1994 de către Adunarea Organizaţiei Internaţionale a Aviaţiei Civile (ICAO), pentru a marca o jumătate de secol de la crearea acestei organizaţii (7 decembrie 1944). În urma unei iniţiative a ICAO, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a recunoscut această dată ca „Zi Internaţională a Aviaţiei Civile”, devenind astfel, zi oficială în calendarul Naţiunilor Unite.

Ziua Internațională a Aviației este sărbătorită anual la data de 7 decembrie, promovând siguranța și eficiența transporturilor aeriene în întreaga lume și marchează importanța aviației civile internaționale în economia și dezvoltarea statelor.

România a aderat în 1965 la Convenția privind Aviația Civilă Internațională, cunoscută ca si Convenția de la Chicago, devenind prin decretul nr.194 din 24 aprilie 1965, stat contractant ICAO. Astfel atribuțiile autorității aeronautice naționale au fost aliniate la standardele prevăzute în Convenția de la Chicago.

Asociația Aeroporturilor din România se alătură tuturor celor care celebrează acest eveniment cu o deosebită semnificaţie pentru Aviaţia Civilă. Prin activitatea care o desfășoară în colaborare strânsă cu membrii asociației, instituțiile publice și alte organizații naționale și internaționale de mare însemnătate în domeniul aviației civile, AAR joacă un rol deosebit de important în dezvoltarea economică continuă a aeroporturilor din România și în general, a aviației civile.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Aviației Civile, Asociația Aeroporturilor din România mulțumește tuturor colaboratorilor pentru efortul depus și le urează La mulți ani! .