Comunicat de presă: AERO DRIFT Weekend dă startul unui show de excepție la Aeroportul Iași

joi, 14 aprilie 2016

Un weekend plin de adrenalină îi așteaptă, în acest weekend, pe ieșenii pasionați de drift și viteză, și nu numai. Duminică, 17 aprilie 2016, pe pista veche a Aeroportului Iași, se va desfășura AERO DRIFT Weekend, un show unic în Iași, organizat de Clubul Sportiv Iasirally Racing, în parteneriat cu Aeroportul Internațional Iași.

Organizatorii au pregătit un show de motorsport complex – vor fi demonstrații de karting, offroad, prototipuri, moto, limuzine de epocă, conducere defensivă de motociclism, show de aeromodele, dar și demonstrații de drift, în timp ce pe noua pistă a aeroportului vor ateriza și decola avioane de pasageri.

Special pentru evenimentul de duminică va veni din Germania pilotul Claudiu David, participant în Campionatul Mondial de Raliuri. Și, tot pentru prima oară va fi prezentă la Iași o echipă a Rider Academy, singura școală de conducere defensive de motociclism din România. De la Aero Drift Weekend nu vor lipsi nici piloții ieșeni Adrian Andronache și Gabriel Seserman, participanți în Romanian SuperBike și Campionatul Național de Motociclism Viteză. Spectacol va face și Claudiu Vasilache, pilotul cu cele mai bune rezultate din ultimii 25 de ani la Iași. Punctul culminant al spectacolului va fi intrarea în scenă a unor aeromodele și a piloților de drift Cătălin Trifan și Ilarion Grigorici, alături de Bogdan Pădurariu. Spectatorii vor avea ocazia să descopere și latura elegantă a evenimentului – pentru ei, organizatorii au pregătit o expoziție de 10 limuzine de epocă, toate restaurate și complet funcționale. În plus, pentru spectacolul de duminică vor fi puse în joc 50 de premii. Fiecare spectator va primi, la intrarea în arena Aero Drift Weekend, un bilet gratuit cu serie ce va putea fi folosit pentru tragerile la sorți.

AERO DRIFT Weekend va începe la ora 11:00 și se va încheia în jurul orei 15:00. Evenimentul este adresat publicului larg, iar intrarea este liberă. Coordonarea va fi făcută de către organizatorul evenimentului. Cu toate acestea, regulile de siguranță și securitate trebuie respectate, având în vedere proximitatea cu suprafețele de mișcare ale Aeroportului Iași – de pe pista nouă, în imediata apropiere, decolând și aterizând aeronave, conform orarului de zbor obișnuit. Locul în care se desfășoară evenimentul va fi vizibil delimitat și facem apel la public să respecte regulile și limitele impuse de organizator, Clubul Sportiv Iasirally Racing Team. De asemenea, pentru a evita aglomerarea traficului rutier, recomandăm participanților să folosească mijloacele de transport în comun (Autobuzul Linia 50 http://www.ratp-iasi.ro/trasee.html), biciclete, motociclete sau autoturismele proprii, însa în comun cu alte persoane interesate de eveniment.