COMUNICAT DE PRESĂ – În perioada 28-30 octombrie 2015 se desfășoară la Sinaia cea de-a 23-a Conferință și Adunare Generală a Asociației Aeroporturilor din România.

joi, 29 octombrie 2015

Sinaia, 29 octombrie 2015: În perioada 28-30 octombrie 2015 se desfășoară la Sinaia cea de-a 23-a Conferință și Adunare Generală a Asociației Aeroporturilor din România.

Evenimentul este cea mai importantă manifestare de acest gen din sectorul aviației civile naționale. Lucrările conferinței au fost special concepute pentru a prezenta și dezbate bune practici și strategii pentru o dezvoltare durabilă a transportului aerian din România.

Conferinţa reuneşte reprezentanți ai Ministerului Transporturilor, ai Consiliilor Județene, ai Autorităţii Aeronautice Civile Române, ai Poliţiei Române, ai Poliției de Frontieră și ai Serviciului Român de Informaţii. Împreună cu aceștia, directori ai aeroporturilor din ţară și ai companiilor aeriene, precum și agenţi economici din România şi străinătate, cu activitate în domeniul aeroportuar vor purta discuții pe teme de actualitate din industria transportului aerian.

Prima zi a conferinţei grupează discuții cu privire la strategii și priorități în aviația civilă din România, acțiuni de cooperare între autorități, aeroporturi și agenți aeroportuari, precum și aspecte legate de activitatea instituțiilor specializate. Totodată vor fi abordate teme privind Codul Aerian al României, Master Planul General de Transport, precum și planul de implementare a Regulamentului 139/2014 de stabilire a cerințelor tehnice și a procedurilor administrative referitoare la aeroporturi în temeiul Regulamentului (CE) nr. 216/2008 al Parlamentului European și al Consiliului. Sesiunile de prezentare vor aduce în atenția participanților și importanța finanțării și dezvoltării infrastructurii aeroporturilor regionale.

Cea de-a doua zi de sesiuni este dedicată companiilor aeriene având ca temă de discuție trenduri și inovații în business. De remarcat în acest sens este și participarea reprezentanților companiei Tarom, ai  Wizz Air și Ryanair, companii  aeriene care au un rol important pe piața transportului aerian din România.

 „Conferința și Adunarea Generală a Asociației Aeroporturilor din România este un eveniment extrem de important pentru tot ceea ce înseamnă aviația civilă din țara noastră. Prin acest  eveniment organizat în fiecare an împreună cu membrii asociației și ceilalți  parteneri ai  noștri, dar și cu sprijinul  autorităților cu atribuții în domeniul aeronautic, încercăm să găsim cele mai bune soluții și strategii pentru îmbunătățirea a tot ceea ce înseamnă aviația civilă din ţara noastră. Doresc să salut pe această cale pe cei  peste 120 de participanți care sunt alături de noi în acest an şi fac posibilă organizarea celei de-a 23-a Conferinţe şi Adunări Generale AAR, precum și deschiderea lor de a dezbate probleme privind aviația civilă” a declarat David Ciceo, președintele Asociației Aeroporturilor din România.

Notă pentru editori:

Asociația Aeroporturilor din România (AAR) reunește ca membri permanenți 15 aeroporturi civile din România,  precum și membri asociați, companii cu activități conexe domeniului de activitate aeroportuar:  ROMATSA,  societăți de proiectare și construcții,  furnizori de produse și servicii sau alte activități non-aeroportuare. Președintele Asociației Aeroporturilor din România  este  Dr. Ing. David Ciceo.

DESCARCĂ – Comunicat de presă AAR 29.10.2015

Prezentări: 

AGA AAR 2015 – Centrul de Investigaţii şi Analiză pt Siguranta Aviatiei Civile-SUCIU Eugen

AGA AAR 2015- Regional Air Services (Aeroportul Tuzla)-ROŞCA SORIN-Regulamentul (UE) 139-2014-O abordare optimista

AGA AAR 2015- AACR-TRAICHIOIU Ovidiu – Stadiul procesului de tranzitie-Impactul conversiei – Regulamentul UE nr.139-2014

AGA AAR 2015-AACR-ARBA Ioan – Preocupari si evolutii recente in securitatea aviatiei civile

AGA AAR 2015-AACR-Rodica CAZANCIUC- Actualizarea reglementarilor nationale din domeniul aeroportuar 2014-2015

AGA AAR 2015-AACR – FILIPOIU Andrei – Implementarea programului national de siguranta in aviatia civila

AGA AAR 2015-Aircraft Owners and Pilots Association of Romania-MERICA Radu-Aeroporturile din Romania si Aviatia Generala

AGA AAR 2015-Reliance Travel & Consulting-FULGER Aurelia – Companii aeriene-trenduri si inovatii in business

AGA AAR 2015-Schoenherr & Asociaţii SCA-ŞTIRBU Carmen – Reforma in Sistemul Achizitiilor Publice

AGA AAR 2015-Self Trust-TOPA Mihai – Benzi transportoare si sisteme pentru industria aeroportuara

AGA AAR 2015-Universitatea Politehnică Bucureşti-ZAHARIA Sorin – Evoluția transportului aerian in Centrul și Estul Europei în perioada 2004 – 2015

AGA RAA – BGI Insurance Brokers -Ralf W. Blechschmidt – What happens when the unlikely happens

AGA RAA 2015- Chapman Taylor-WILLATS Anthony – Moving people-Our romanian experience and airport design expertise

AGA RAA 2015-Chapman Taylor-WILLATS Anthony – Moving people

AGA RAA 2015-Iridex Group Plastic-WAGNER Peter Jens – Evaluation of strips and RESA – technical possibilities of EMAS construction

AGA AAR 2015- Directia de Politie Transporturi-MOTOC Marin

AGA AAR 2015-Airport Management & Construction-OBLOJA Ion – Smart Flexibil Led-Examples Airports

AGA RAA 2015-SIDES-LACLEDERE Laurent – Vehicles for Airport Fire Service Trends-Innovation in Safety

AGA RAA 2015-Ryanair-SHERRY Kate – 30 years of low fares

AGA AAR 2015- TAROM-VLĂDOIU Viorel – Servicii pentru pasageri

AGA AAR 2015 – SIVECO România-GEORGESCU Anişoara – Solutii integrate pentru aeroporturi