COMUNICAT DE PRESĂ: A 24-a Conferință și Adunare Generală a Asociației Aeroporturilor din România

miercuri, 12 octombrie 2016

 

Cluj-Napoca, 11 octombrie 2016: Asociația Aeroporturilor din România (A.A.R.) organizează, cea de-a 24-a Conferință și Adunare Generală. Evenimentul se va desfășura în perioada 12-14 octombrie 2016 la Băile Felix, județul Bihor.

La conferință participă reprezentanți ai Ministerului Transporturilor, ai Serviciului Român de Informații, Poliției Române și Poliției de Frontieră. De asemenea, evenimentul reunește directori din cadrul Autorității Aeronautice Civile Române şi ROMATSA, președinți de consilii județene, directori ai aeroporturilor din România, precum și reprezentanți ai companiilor aeriene și agenți economici din țară și din străinătate, cu activitate în domeniul aeroportuar.

Prima zi a conferinței va aduce în discuție prioritățile aviației civile din România în următorii 4 ani. Totodată se vor aborda probleme legate de siguranța aviației,  precum și noile cerințe aduse de legislația europeană în domeniu, dar și aspecte cuprinse în proiectul Noului Cod Aerian Civil.

A doua zi a conferinței este dedicată securității în domeniul aeroportuar, în contextul actualelor amenințări teroriste, precum și importanței  strategiilor comerciale și de marketing pentru aeroporturile din România. În cadrul sesiunilor de dezbateri, reprezentanții companiilor aeriene Blue Air și Ryanair vor susține prezentări despre importanța parteneriatelor dintre operatorii aerieni și aeroporturi în vederea dezvoltării traficului aerian.

Având în vedere această conferință, David Ciceo, președintele Asociației Aeroporturilor din România a declarat: „Conferința și Adunarea Generală a Asociației Aeroporturilor din România are o semnificație importantă pentru industria aviației civile din țara noastră. În cadrul evenimentului sunt dezbătute și analizate probleme actuale din domeniul infrastructurii aeroportuare și aspecte legate de regulamentele europene din aviația civilă. Împreună cu reprezentanții Ministerului Transporturilor, ai Autorității Aeronautice Civile Române și alte instituții cu atribuții în domeniul aviației încercăm să găsim cele mai bune soluții și strategii pentru îmbunătățirea cadrului de reglementare a aviației civile, pentru dezvoltarea aeroporturilor din România, precum și pentru creșterea traficului de pasageri, astfel încât aviația civilă din România să fie la nivelul standardelor europene și internaționale. Suntem convinși că acest eveniment va fi marcant pentru industria aviației civile din România și din punct de vedere al numărului însemnat de participanți înscriși anul acesta, ceea ce denotă o preocupare tot mai mare pentru transportul aerian.”

Vicepreședintele Asociației Aeroporturilor din România, Domnul Gheorghe Pasc, care este și gazda conferinței de anul acesta a precizat la rândul său:

” Este o mare onoare și satisfacție pentru Consiliul Județean Bihor și Aeroportul Internațional Oradea să găzduiască acest eveniment.

Satisfacția noastră este cu atât mai mare având în vedere faptul că în luna octombrie 2015 Aeroportul Internațional Oradea era încă în șantier pentru modernizarea infrastructurii, iar la nici un an de la finalizarea lucrărilor a fost inclus în traficul internațional prin efectuarea săptămânal în vara anului 2016, a curselor charter directe către Tel Aviv și planificarea din programul de vară 2017 a primelor curse regulate către Italia – Milano-Bergamo și Spania – Barcelona-Girona. ”

 

******

Asociația Aeroporturilor din România (A.A.R.) reunește ca membri permanenți 16 aeroporturi civile din România,  precum și membri asociați, companii cu activități conexe domeniului de activitate aeroportuar:  ROMATSA,  societăți de proiectare și construcții,  furnizori de produse și servicii sau alte activități non-aeroportuare. Președintele Asociației Aeroporturilor din România este Dr. Ing.  David CICEO.

 

Prezentări:

AGA AAR 2016-Priorități pentru creșterea și menținerea siguranței aeriene la un nivel ridicat-Simona Wist-CIAS

AGA AAR 2016-Evaluarea competenței managerilor de aerodrom-Rodica Cazanciuc-AACR

AGA AAR 2016-Programul Național de Siguranță în Aviația Civilă-Andrei Filipoiu-AACR

AGA AAR 2016-Riscuri și vulnerabilități în domeniul ordinii și siguranței publice-Marin Motoc-Direcția Transporturi, Poliția Română

AGA AAR 2016-Inteligența aeroportului-Viorel Gruenwald-SITA

AGA AAR 2016-Modernizarea spațiului aerian european-rute spre prosperitate-Anca Apahidean-IATA

AGA AAR 2016-Marketingul – experiență, provocare sau oportunitate pentru aeroporturi-Gabriela Zanc-AIAIC

AGA AAR 2016-Stimulente pentru deschiderea de noi rute-Daniel Iulian Idolu-AIT

AGA AAR 2016-Relația aeroporturi – companii aeriene într-un mediu economic concurențial și complex-Sorin Zaharia

AGA AAR 2016-Aeroporturile din România și Aviația Generală-Radu Merica-AOPA

AGA AAR 2016-Aeroporturile din România-Cristian Paris-Menzies Aviation Romania

AGA AAR 2016-Lagardere Travel Retail-Lider mondial pe segmentul de Travel Retail în aeroporturi-Cătălin Frăteanu-Lagardere Travel Retail

AGA AAR 2016-Răspunderea civilă aeroportuară-Ovidiu Ciofu-Greco JLT România

AGA AAR-2016-Eficientizarea-controlului-de-securitate-în-Industria-Aeroportuară-prin-utilizarea-sistemelor-de-tip-Return-Tray-Mihai-Topa-Self-Trust

AGA AAR 2016-Grădinariu-Furnizor de autospeciale și utilaje pentru aeroporturi-Radu Grădinariu-Grădinariu Import Export S.R.L.

AGA AAR 2016-Sisteme de cartografiere mobile pentru aeroporturi-Cristian Liviu Iosub-S.C. Gauss S.R.L.

AGA AAR 2016-Produse epoxi pentru suprafețele operaționale ale aeroporturilor-Martin Freimuth-CDS Polymer

AGA AAR 2016-Considerente privind securitatea fizică și cibernetică în domeniul aeroportuar-Aurelian Țolescu-Rasirom

AGA AAR 2016-Europlast International GmbH și parteneriatul strategic cu Overaasen AS-Norvegia-Mihai Daniel Danis-Europlast

AGA AAR 2016-Soluții integrate dedicate aeroporturilor din România-Nedelcu Cristian-R&B IT