Reuniunea Responsabililor de Securitate Aeronautică ai Aeroporturilor din România – ediţia a 6-a

marţi, 3 februarie 2015

Asociația Aeroporturilor din România a organizat în perioada 24 – 27 februarie, în colaborare cu Autoritatea Aeronautică Civilă Română, cea de-a 6-a ediție a Reuniunii Responsabililor de Securitate Aeronautică ai Aeroporturilor din România (RRSAA/6), unde au participat reprezentanți ai aeroporturilor, ai Autorității Aeronautice Civile Române, precum și responsabili de securitate din cadrul ROMATSA.

La această întâlnire s-a urmărit adoptarea unui model final de program intern de control al calității în domeniul securității aeroportuare, s-au discutat probleme referitoare la sistemul de management al securității (SeMS), la care au participat activ reprezentanții de securitate ai ROMATSA. În cadrul reuniunii s-a efectuat, cu ajutorul evaluatorilor, o pregătire specială în vederea asigurării securității aeroportuare în eventualitatea unei amenițări cu bombă.

Totodată, un punct important al acestei reuniuni a fost planul de management al situațiilor de criză, subiect ce va fi prioritar la următoarea Reuniune a Responsabililor de Securitate Aeronautică ai Aeroporturilor din România.

3-02-15-1

3-02-15-2

3-02-15-3

3-02-15-4.