Ședință de lucru în cadrul Proiectului SPICE

marţi, 13 martie 2018
În contextul  derulării Proiectului SPICE, care face parte din etapa de implementare a programului SESAR, a avut loc la București, în perioada 6-8 martie 2018, o ședință de lucru cu beneficiarii Activității 6 din cadrul  proiectului.
La întâlnire au fost invitați să participe reprezentanți ai aeroporturilor, ai Autorității Aeronautice Civile Române, Romatsa și RAS în calitate de beneficiari precum și reprezentați ai INEA ȘI EUROCONTROL, aceștia fiind și coordonatorii programului.
 
Având în vedere faptul că proiectul se desfășoară în mai multe etape, în cadrul ședinței beneficiarii au prezentat stadiul de implementare al proiectului.
Asociația Aeroporturilor din România a prezentat un raport cu privire la gradul de realizarea a studiilor de obstacolare și mentenanță la aeroporturile din România.
Până la începutul lunii martie 2018, 7 aeroporturi au realizat studii de obstacolare și au primit finanțarea de la Uniunea Europenă, mai precis 40% din cei 85% banii asigurați de UE în cadrul Proiectului Spice.  
Proiectul Spice face parte din etapa de implementare a programului SESAR (Cerul Unic European), un program de cercetare şi dezvoltare în domeniul ATM, creat sub egida Comisiei Europene.

Principalul obiectiv al acestui program este eficientizarea traficului aerian și a serviciilor de navigație aeriană prin  reducerea fragmentarea mediului ATM european şi transformarea acestuia într-unul unitar. 

 

„Responsabilitatea privind această publicație revine integral autorului.

Uniunea Europeană nu este responsabilă pentru modul în care sunt utilizate informațiile publicate.”